Iskoristite sunčanu subotu, naredne sedmice stiže ponovo - snijeg

2
Radiosarajevo.ba
Iskoristite sunčanu subotu, naredne sedmice stiže ponovo - snijeg
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica, Bugojno i Zenica -6 stupnjeva, Bihać -5, Sarajevo -4, Banja Luka, Ivan-sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla -3, Sokolac 0, Livno 2, Gradačac 3, Neum 10, Mostar 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas, oblačno prije podne u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljnije biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon prohladnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju odijevanju, temperature će porasti i biće dosta ugodnije. U Bosni će povremeno izraženija naoblaka, u prijepodnevnim satima, uglavnom lošije djelovati na raspoloženje kod meteoropata, u Hercegovini sunčanije i uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

Objavljena je prognoza za drugi dan vikenda i ponedjeljak i utorak:

ZA 16.01.2022 (Nedjelja)., prije podne magla ili niska oblačnost u Krajini, na sjeveru i po kotlinama u centralne i istočne Bosne. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

ZA 17.01.2022 (Ponedjeljak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

ZA 18.01.2022 (Utorak)., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije