! / Ponovo diskusija o radu kafića u KS, zastupnik pitao: "Radi li se ovo namjerno?"

05. 05. 2021. u 12:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 469

U toku je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Prošlosemdični prijedlog zastupnika SDA Harisa Zahiragića bio je da se pomjeri radno vrijeme ugosititeljskih objekata do 21 sat, kada počinje zabrana kretanja u ovom kantonu.

Nakon što je Zahiragić uputio kritike ministru zdravstva KS Harisu Vraniću, nastavila se diskustija o ovom pitanju.

"Intigrira me ovo pitanje... optužbe da ovo ima veze sa iftarima. Zanima je jedna stvar, repliciram i Zahiragiću i Deviću - kako bi oni koji žive pored ugostiteljskih objekata mogli doći kući i zapravo koja je težnja da se za vrijeme ramazana iftari održavaju u ugostiteljskim objektima? Kojim se to dijelom naše vjere ili drugog dijela bilo čega, šta je to što na obavezuje da iftarimo u ugostiteljkim objektima? Ovo je vrijeme porodice, prijatelja, zašto bi išli u ugostiteljske objekte, pogotovo u vrijeme pandemije? Zašto ovakva ofanziva?", upitao je Elmedin Konaković (Narod i pravda).

Odgovorio mu je Mahir Dević, zastupnik (SDA) u Skupštini KS.

"Ne radi se samo o iftarima, već postačima koji koriste taj period da popiju kafu kasnije. Ukoliko to Konakoviću nije jasno, vidjet ćete da većina omladine iskoristi taj period da popije kafu. Vidi se vaša namjera, postavili smo realnu sumnju - da li se ovo radi namjerno? To kako će iftariti ko, to je pravo svakog čovjeka da odluči", naveo je Dević.

Uključio se i Zahiragić sa riječima:

"Mašala mumina Konakovića koji je pokazao i poznavanje tradicije iftara u Sarajevu. Fasciniran sam. Nije bitno da li neko želi iftariti već da su ugostiteljski objekti puni do osam, a nakon osam se ne može popiti kafa", rekao je Zahiragić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)