Zahiragić ponovo kritikovao Vranića: Način na koji govori, ton, cinizam...

10
Radiosarajevo.ba
Zahiragić ponovo kritikovao Vranića: Način na koji govori, ton, cinizam...
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zahiragić i Vranić

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić tokom današnje sjednice je ponašanje ministra zdravstva KS Harisa Vranića nazvao "skandaloznim".

"On pokazuje svoju potkapacitiranost svake vrste u ovako teškim vremenima", rekao je Zahiragić.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Okerić ga je prekinuo i zamolio da ne vrijeđa.

"Način na koji ministar govori, cinizam, ton, ne dozvoljava da drugačije govorim. Oprostite, ali ne mogu drugačije", naveo je Zahiragić-

Pojasnio je da je nezadovoljan radom ministra i Kriznog štaba KS, a glavni problem je jer nije pomjeren rad ugostiteljskih objekata do vremena trajanja policijskog sata, tačnije do 21 sat.

"Skupština neće donijeti nešto što je protivno sigurnosti građana. Kada je zaključak u pitanju, radno vrijeme je trebalo biti pomjereno do devet. Nemojte se vi 'sikirati' što je policijski u devet, ... činjenica je da ljudi nisu mogli raditi iza osam, a svjesni smo da je to radi iftara i mogućnosti organizovanja iftara, to dovoljno govori o vašim lošim namjerama. Imam čak informacije da ste argumentovali s riječima da želite spiječiti takve stvari, a ne želite spriječiti pun grad turista iz Srbije!", poručio je Zahiragić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije