Ponesite kišobran, stiže velika promjena vremena: Objavljena prognoza do subote

0
Radiosarajevo.ba
Ponesite kišobran, stiže velika promjena vremena: Objavljena prognoza do subote
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Drvar, Livno 16; Bugojno, Ivan Sedlo 17; Široki Brijeg 18; Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Zenica 19; Mostar, Stolac 21; Bihać, Neum 24; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u sjevernim, sjeverozapadnim, sjeveroistočnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30, na jugu do 32 °C.

Slavni glumac Matt Damon otkrio kako je članove grupe U2 ubijedio da snime film o opsadi Sarajeva

Slavni glumac Matt Damon otkrio kako je članove grupe U2 ubijedio da snime film o opsadi Sarajeva

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 28 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Svježija noć, uz mirniji san, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti izražene ni tokom jutra. U drugom dijelu dana sa dolaskom fronte i pogoršanja vremenskih prilika, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nesanice.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 20.09.2023., u većem dijelu zemlje jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Poslije podne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 °C. 

U četvrtak 21.09.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, na jugoistoku i jugozapadu Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 31 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/stize-promjena-vremena-meteorolozi-najavili-kisu-pljuskove-i-grmljavinu-evo-do-kada/513391[/related] 

U petak 22.09.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su moguća na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 °C. 

U subotu 23.09.2023., u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne padavine i u Hercegovini, centralnim područjima Bosne, a tokom noći u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Prije podne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na sjeveroistoku Bosne do 33 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije