Da li je kraj ljeta? Stiže nam velika promjena, meteorolozi najavljuju kišu i grmljavinu

0
Radiosarajevo.ba
Da li je kraj ljeta? Stiže nam velika promjena, meteorolozi najavljuju kišu i grmljavinu
Foto: Arhiv / Kiša se očekuje u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Livno 13; Ivan Sedlo 14; Drvar i Široki Brijeg 15; Bugojno, Prijedor i Sanski Most 16; Banja Luka, Bihać, Sarajevo, Stolac, Tuzla 17; Zenica 18; Bijeljina, Doboj i Trebinje 19; Mostar 21; Neum 23°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u drugoj polovini dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

Ambasador Arnaut o sramotnom potezu konzulice BiH: 'Tri puta su joj pisali, a ona je sve ignorisala'

Ambasador Arnaut o sramotnom potezu konzulice BiH: 'Tri puta su joj pisali, a ona je sve ignorisala'

U Sarajevu djelomično vedro. Kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Pretežno oblačno vrijeme praćeno povremenim padavinama, uslovljava u Bosni nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Tokom dana, ugodnije i pretežno vedro vrijeme u Hercegovini, pozitivno će djelovati na većinu populacije.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu, 16. 9. 2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u istočnim i centralnim područjima. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C. 

U nedjelju, 17. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini većinom umjerena naoblaka. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove biće magle ili niske oblačnosti. U poslijepodnevnim satima slabiji lokalni pljuskovi su mogući u planinskim područjima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C. 

U ponedjeljak, 18. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C. 

U utorak, 19. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije