Stiže velika promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu, pljuskove i grmljavinu, evo do kada

0
Radiosarajevo.ba
Stiže velika promjena vremena: Meteorolozi najavili kišu, pljuskove i grmljavinu, evo do kada
Arhiv / Čekaju nas nova kiša i grmljavina

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Banja Luka, Sokolac 13; Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo, Livno 15; Široki Brijeg 16; Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 17; Bihać, Stolac, Zenica, Zvornik 18; Trebinje 19; Mostar 20; Neum 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u Bosni, sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine. U centralnim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 22 do 28 °C.

Još jedno veliko priznanje za film Kiss The Future: U New Yorku osvojena Nagrada publike

Još jedno veliko priznanje za film Kiss The Future: U New Yorku osvojena Nagrada publike

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i dio večeri sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 25 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opća slika djelimično će se pogoršati. U Bosni nestabilne vremenske prilike praćene povremenim padavinama, kod većine meteoropata može uzrokovaće blage tegobe poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova. Povoljna okolnost je da pad temperature neće biti suviše izražen. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 15. 9. 2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne i dio večeri kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 31 °C. 

U subotu 16. 9. 2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodnena po kotlinama Bosne i uz riječne tokove je moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar slab na sjeveru Bosni istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30 °C. 

U nedjelju 17. 9. 2023., sunčano umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu i sjeveru zemlje do 32 °C. 

U ponedjeljak 18. 9. 2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 27 do 34 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije