Upaljen žuti meteoalarm, meteorolozi izdali upozorenje: Objavljena prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Upaljen žuti meteoalarm, meteorolozi izdali upozorenje: Objavljena prognoza do petka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 7; Bugojno i Drvar 10; Bjelašnica i Srebrenica 11; Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most i Široki Brijeg 12; Banja Luka i Zenica 13; Sarajevo, Tuzla i Zvornik 14; Doboj 15; Bijeljina, Stolac 16; Prijedor 18; Trebinje 19; Mostar 21; Neum 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C.

BIOPROGNOZA - Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izražene. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz relativno visoke temperature i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

U utorak, 12.09.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U srijedu, 13.09.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Nedim Sladić dao dugoročnu prognozu: Nemojte se iznenaditi. Imat ćemo nagle temperaturne ekstreme...

Nedim Sladić dao dugoročnu prognozu: Nemojte se iznenaditi. Imat ćemo nagle temperaturne ekstreme...

U četvrtak, 14.09.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U petak, 15.09.2023., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

Za regije Mostar, Banja Luka, Prijedor upaljen je žuti meteoalarm. 

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe", glasi upozorenje meteorologa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije