Pomagao kriminalcu pa dobio otkaz u MUP-u RS

0
Radiosarajevo.ba
Pomagao kriminalcu pa dobio otkaz u MUP-u RS
Foto: Srpskainfo / Nedeljko Lubura

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv Nedeljka Lubure i on je ostao bez posla

Iz MUP RS su rekli da je Nedeljku Luburi izrečena mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti „Zloupotrebe ili prekoračenje ovlašćenja“ i „Ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva“, saznaje Srpskainfo.

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 11. avgusta prošle godine u Banjoj Luci su uhapsili N. L. zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik počinio krivična djela „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, nakon čega je i suspendovan i protiv njega podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka", pojasnili su u MUP RS.

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Britanski političari: "Rusija sije haos u regiji Balkana, trebali bismo poslati vojsku u BiH"

Lubura je godinama bio visokorangirani funkcioner MUP RS, a uhapšen je sa još jednom osobom zbog sumnje da su pomogli u prebacivanju preko granice i skrivanju Ivana Mijatovića, a za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije