Zašto pomagači Sanjina Sefića neće ostati u pritvoru

E.H.
Zašto pomagači Sanjina Sefića neće ostati u pritvoru
/ Sanjin Sefić
Nakon što su u prethodna dva dana privedene četiri osobe zbog sumnje da su Sanjinu Sefiću, optuženom da je ubio dvije studentice prošle sedmice u Sarajevu, danas je Kantonalni sud odbio zahtjev Tužilaštva za jednomjesečni pritvor za ove osobe.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon što su uhapšeni došli na procesuiranje u nadležno tužilaštvo, zatražena je mjera jednomjesečnog pritvora za ove četiri osobe. Ipak, danas je u Tužilaštvo KS-a stiglo rješenje Kantonalnog suda Sarajevo o odbijanju ovog zahtjeva, te se čini da četiri osobe osumnjičene za pomaganje Sanjinu Sefiću neće biti pritvorene na jedan mjesec, kako je zahtijevano.

Nadalje, za naš portal su iz Tužilaštva potvrdili da je, zbog skorog prispijeća rješenja o odbijanju zahtjeva, još uvijek u toku postupak analiziranja dobivenog rješenja, te da će u toku dana biti određeni dalji koraci u ovom postupku, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

Podsjećamo, tokom prethodna dva dana uhapšene su četiri osobe optužene da su pomogli Sanjinu Sefiću u bijegu nakon izvršenog krivičnog djela, a riječ je o Dini Aliću (1987), Suadu Nišiću (1988), Amaru Salihoviću (1992) i sestri Sanjina Sefića, Sari Sefić (1994).

"Moj branjenik je i u Tužilaštvu KS-u negirao navode da je pomagao optuženom Sefiću. Sud je i za njega i za ostalo troje optuženih odbio zahtijevani pritvor i sada čekamo da vidimo kako ćemo dalje postupati", kazao je Omar Mehmedbašić, advokat Nišića koji je optužen za pomaganje Sanjinu Sefiću, u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Ovim povodom oglasili su se i službenici Kantonalnog suda u Sarajevu, koji su naveli razloge odbijanja ovog prijedloga tužilaštva.

"Prijedlog je odbijen iz razloga što prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora nije sačinjen u skladu sa zakonskom odredbom na osnovu koje je predložen pritvor", kazali su iz kantonalnog suda za Fenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije