! / Političar iz Čapljine: Volim ovu zemlju, ali mrzim državu zbog političara

05. 06. 2021. u 19:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pero Previšić, gradski vijećnik "Čapljina u srcu" kazao je na današnjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH da Hrvatima u Bosni i Hercegovini nije bolje u odnosu na 2019. godinu.

"Puno je gore, manje nas je za skoro 50 tisuća, nepotizam, korupcija, kriminal, revanšizam u vlastitim redovima nikada nije bio veći. To su najbitnije stvari radi kojih veliki broj našeg naroda napušta stoljetna ognjišta i odlazi u druge zemlje da bi preživjeli. Temeljni dokument koji smo usvojili na osmom zasjedanju HNS-a jeste Deklaracija. Kao takva, trebala nam je biti misao vodilja i putokaz u proteklom periodu", kazao je Previšić.

Kako je najavljeno, izaslanici HNS-a BiH trebali bi izglasati rezoluciju koja će se oslanjati na dosad donesene dokumente HNS-a, koji "upozoravaju na višestruko preglasavanje Hrvata", piše N1.

"Čemu, gospodo, uopće donošenje rezolucije kada ni temeljne vrijednosti Deklaracije nismo u stanju sprovesti u našim, tj. u vašim redovima. I na kraju, ja volim ovu zemlju, to je moja domovina, ali mrzim ovu državu zbog ovakvih političara, a posebno koji dolaze iz mog naroda koji se bore samo za svoje osobne interese", dodao je na kraju svog govora.

Rezolucija koja bi danas trebala biti usvojena, između ostalog, poziva na nužne promjene i dogovor, izvršavanja političkih dogovora i napredovanja prema vanjskopolitičkim ciljevima BiH.

Sjednica je počela tako što su Hrvatska republikanska stranka i Čapljina u srcu zatražile nove tačke dnevnog reda, na što je predsjedavajući zasjedanja Dragan Čović prokomentirao kako će se ono što traže naći u njegovu izvješću o radu HNS-a BiH.

Riječ je o zastupljenosti hrvatskog naroda u tijelima vlasti, institucijama i organizacijama na razini BiH, entiteta i kantona kao i lokalnoj razini te pitanje definiranja odnosa i strateških ciljeva na političkoj sceni u BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)