Policijska akademija FMUP-a primila nova 343 kadeta

0
Fena
Policijska akademija FMUP-a primila nova 343 kadeta
Foto: FMUP / U Policijskoj akademiji FMUP-a upriličen prijem

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP-a) upriličen je prijem do sada najbrojnije generacije polaznika za čin “policajac“ i "mlađi inspektor“.

Školovanje na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova omogućeno je za 343 kadeta od kojih 298 kadeta za čin policajac i 45 kadeta za čin mlađi inspektor iz Zapadnohercegovačkog kantona, Tuzlanskog, Posavskog i Kantona 10.

Na svečanosti organizovanoj povodom prijema kadeta prisutnima se u ime federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka obratio Ervin Mušinović, po ovlaštenju ministra šef Kabineta ministra Federalnog MUP-a, koji je kadetima poželio uspješno školovanje, da postignu što bolje rezultate i da nakon završene obuke budu spremni da pokažu kvalitet i znanje koje su stekli na Akademiji.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Ministar Isak posebnu važnost daje popunjavanju uprava policije novim policijskim službenicima. Zbog toga je u koordinaciji sa vašim matičnim ministarstvima unutrašnjih poslova učinio sve kako bi što prije započeli sa osnovnom policijskom obukom", istakao je Mušinović.

Pozvao ih je da se drže slova zakona i rade u interesu Bosne i Hercegovine.

"Kriminalac za vas ne smije imati etničku i vjersku pripadnost, političku opredjeljenost ili političku funkciju. Svakog počinitelja krivičnog djela tretirajte jednako. Vi koji ste danas ovdje ste još jedan dokaz multikulturalnosti naše zemlje i činjenice da lažu oni koji tvrde kako zajednički život u Bosni i Hercegovini nije moguć. Ja sam uvjeren da ćete, ne samo poštivati, već i pomagati jedni druge", poručio je Mušinović.

Ministar Ramo Isak pozvao nositelje pravosudnih funkcija da rade svoj posao

Ministar Ramo Isak pozvao nositelje pravosudnih funkcija da rade svoj posao

Kadete je pozdravio i Nusret Beširević, direktor Policijske akademije FMUP-a.

"Opredjelili ste se za najčasniju profesiju, a obuka koju treba da prođete je zahtjevna, prema tome naoružajte se prije svega disciplinom, snagom, upornošću, strpljivošću, istrajnošću kako biste postigli vaš krajnji cilj i postali policijski službenici i mlađi inspektori", kazao je Beširević, saopćeno je iz FMUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije