Policije iz cijele BiH poslale izvještaj: U Sarajevu najviše neodgovornih

Radiosarajevo.ba
Policije iz cijele BiH poslale izvještaj: U Sarajevu najviše neodgovornih
Foto: AA / MUP KS

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i danas je dostavilo dnevni izvještaj policijskih agencija o aktivnostima poduzetim u cilju spriječavanja širenja koronavirusa.

Poslali su i tabelu s podacima policijskih agencija o broju kontrolisanih osoba kojima je određena izolacija i broju izdatih prekršajnih naloga zbog nepoštivanja odluka nadležnih inspekcija.

Iz izvještaja je vidljivo da najviše neodgovornih živi u Kantonu Sarajevo, gdje je za 24 sata izrečeno ukupno 65 sankcija: od toga broja njih 43 je prekršilo zabranu kretanja od 20 do 5 sati, dok 22 nije nosilo maske i pridržavalo se drugih epidemiološki-zaštitnih mjera. Pritom, njih 21 nije poštovalo rješenje o samoizolaciji/nisu nađeni na adresi. 

Od tog broja, dvadeset je ponovnih prekršilaca!

Poređenja radi, u cijelom entitetu RS su izrečene 52 sankcije - i to zato što nisu poštivali naredbu zabrane kretanja. Samo jedna osoba nije nađena na adresi.

U Kantonu Sarajevo, dodajmo i to, izdato je 1500 rješenja o izolaciji i policija je sprovela 444 kontrole. U RS-u ima 6623 rješenja o izolaciji, a policija je sprovela 1243 kontrole...

Nakon KS-a i RS-a, najviše sankcija, po 15, izrečeno je u Unsko-sanskom kantonu i Srednjobosanskom. U USK 15 osoba je prekršilo policijski sat, baš kao i u SBK. U USK dvoje nije pronađeno na adresi, a u SBK jedno. 

Apsolutni šampioni žive u tri kantona, gdje niko nije prekršio policijski sat i gdje nije izrečena niti jedna sankcija. Riječ je o Hercegovatsko-neretvanskom kantonu, Bosansko-podrinjskom i Posavskom. Ipak, u BPK devet osoba nije pronađeno na adresi, u Posavskom jedno, dok u HNK apsolutno svi poštuju izdane naredbe. 

U HNK, inače, izdata su 3.504 rješenja o izolaciji. 

Ovo je pregled za cijelu BiH (za bolju rezoluciju pogledajte u fotogaleriji):

Stanje, 9. april 2020. - undefined

Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH: Stanje, 9. april 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije