Pogledajte fotografije osam ukradenih automobila koje je policija danas pronašla

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte fotografije osam ukradenih automobila koje je policija danas pronašla
Foto: ATV / Pronađena ukradena vozila

Osam ukradenih automobila pronađeno je u sklopu policijske akcije MUP-a RS i Policijske uprave Banja Luka usmjerenoj na hapšenje osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnom strukturom koja je duži vremenski period krala vozila na području Sarajeva, Doboja i Tuzle.

Jedno vozilo je oduzeto od izvršioca krivičnog djela, a radi se o automobilu marke škoda, dok se za vozilo BMW još uvijek utvrđuje porijeklo jer nema nikakve dokumentacije, prenosi portal ATV.

Za vozila koja su pronađena postoji sumnja da su ukradena na području BiH i zemalja Europske unije.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

U sklopu ove akcije, koja je organizovana pod nadzorom Tužilaštva BiH, uhapšeno je šest osoba. Uhapšeni su Marko Trifković Žižan s Pala, dugogodišnji pripadnik automafije, Miroslav Milinković iz Sokoca, te Želimir Knežević iz Banjaluke, Stevan Resanović iz Laktaša, Vladimir Krsmanović iz Sokoca i Srđan Pržulj iz Milića.

Kako je danas saopšteno iz MUP-a RS, tokom dosadašnjih aktivnosti policijski službenici su na području Banja Luke, Doboja i Istočnog Sarajeva izvršili pretrese na 15 lokacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije