... / Snimak: Pogledajte kako su dvojica automafijaša prijetila novinaru Avaza

06. 05. 2021. u 17:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dvojica muškaraca su prijetila novinaru crne hronike "Dnevnog avaza" Admiru Aljimiju.

Jučer ujutro su bili u prostorijama jednog od zakupaca u "Avaz Twist Toweru", a onda su se spustili do redakcije, piše Avaz.

Oni su došli do stražnjih vrata redakcije te su ih otvorili tražeći novinara rubrike Crna hronika. Kako se vidi na snimcima s videonadzora, imali su namjeru ući unutra.

Novinar je došao do vrata, a dvojica kriminalaca su pokušala ući unutra. Novinar je stao ispred njih i rekao im da ne mogu ući u službene prostorije te ih je pitao da se predstave, što su oni odbili učiniti.

Tražili su od novinara da im kaže kako se zove, što je on i učinio, a oni su rekli da su tu zbog članka. Nakon vrlo neprijatnog razgovora, muškarci su otišli van prostorija redakcije, ali su se danas ponovo vratili nakon čega su uhapšeni.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su danas više osoba koje su vršile pritisak na rad novinara "Dnevnog avaza"

Pogledajte video.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)