Policija kod Stoca zaplijenila 9 kilograma opojne droge

Anadolija
Policija kod Stoca zaplijenila 9 kilograma opojne droge
U akciji koju provodi MUP HNK-a , zaplijenjena je veća količina opojnih droga i vojnog oružja.

Glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić je kazao da su pretresi vršeni na području općina Neum, Čapljina i Stolac zajedničkim radom Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a HNK zajedno sa djelatnicima PU Čapljina te Jedinice za potporu MUP-a HNK-a na osnovu prethodno dobivenih operativnih saznanja.

”Jedan pretres vršen je na području Neuma, tri na području Čapljine i jedan na području općine Stolac. Pronađene su veće količine opojne droge marihuane iz domaćeg uzgoja i više vrsta vojnog naoružanja s municijom. Radi se o 10 komada vojnog naoružanja puško-mitraljeza, automatskih pušaka, pušaka M-48, puška FAL i puška Thompson, dva komada ručnih bacača Zolja i jedna ručna bomba”, kazao je Marić.

Također naglašava, jučer prilikom pretresa u selu Borojevići – općina Stolac zaplijenjena je veća količina droge.

”Pronađeno je i oduzeto devet komada pakovanja i to dva komada pakovanja valjkastog oblika i sedam komada pakovanja četverokutnog oblika. Radi se o pakovanjima mase 1,15 kilograma biljne materije koja asocira na opojnu drogu skank, a ukupno je izuzeto devet kilograma”, rekao je Marić.

Još jedna veća zapljena droge u općini Stolac, kako je naglasio dogodila se prije 15 dana kada je izuzeto pet kilograma suhe materije koja je spremna za tržište.

”Tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane je sljedeća. Kilogram skanka na veliko iznosi 5.000 maraka, a ukoliko se prodaje uličnim dilerima 50 grama iznosi 400 maraka, dok jedan gram u uličnoj prodaji iznosi 20 maraka. Vrijednost izuzete droge u posljednjem periodu je oko 280.000 maraka”, zaključio je Marić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije