Policija apelira: Pomozite nam, ovo su nestala djeca iz Petrova

Radiosarajevo.ba
Policija apelira: Pomozite nam, ovo su nestala djeca iz Petrova
Velika policijska potraga za dvoje dvanaestogodišnjaka u Petrovu, između Doboja i Tuzle još uvijek je u toku, a sve policijske strukture, vatrogasci i mještani tragaju za dječakom i djevojčicom koji su nestali jučer popodne.

Kako smo već ranije pisali o tome, nestanak dječaka i djevojčice, učenika sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Petrovu, prijavljen je jutros oko 7.30 sati, nakon čega je i pokrenuta velika potraga. U ovim trenucima sve jedinice su na terenu, a pripadnici CJB Doboj poslali su nam i fotografije ovo dvoje djece za kojima se traga. 

U samu potragu uključeni su pripadnici Policijske stanice Petrovo, Jedinice za podršku sa psom tragačem, Civilne zaštite, Dobrovoljne vatrogasne jedinice Petrovo i mještani ovoga gradića.

"Dječak, Stefan Rajičić, visok je 160 centimetara, sitnije tjelesne građe, ima smeđu kraću kosu i plave oči. U trenutku nestanka na sebi je imao zelenu jaknu i maskirne pantalone. Djevojčica, Milica Milivojević je visoka 155 centimetara, srednje razvijena, duge smeđe, ravne kose, a na sebi je imala zelenu majicu, te helanke i patike roze boje", kazali su za Radiosarajevo.ba u CJB Doboj, ističući da će uskoro biti objavljeno i saopćenje o ovom slučaju, kao i fotografija djevojčice nakon što to odobri nadležni tužilac za maloljetnike.

Policija je obavijestila da su blokirani svi putevi kojima bi se djeca mogla kretati, od onih magistralnih, do onih lokalnih i šumskih, a također apeliraju i na sve građane da, ako primijete osobe slične opisanim, pozovu najbližu policijsku stanicu pozivom na broj 122.

Kako Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje, za razliku od nekoliko slučajeva u prethodnim danima, ovog puta nije riječ o otmici, nego su se djeca samostalno udaljila od kuće, ali budući da još uvijek traje istraga te informacije nisu potvrđene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije