Dvoje djece nestalo u Petrovu, u toku velika potraga

E.H.
Dvoje djece nestalo u Petrovu, u toku velika potraga
Screenshot / Snimak Petrova na Youtubeu
Petrovo, gradić u RS-u, koji se nalazi na samoj entitetskoj granici između Doboja i Tuzle jutros je potresla vijest o nestanku dvoje 12-godišnje djece čiji je nestanak prijavljen jutros oko 7.30 sati.

Kako smo nezvanično saznali, riječ je o djevojčici i dječaku, učenicima sedmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovu, koji su se aktivno družili i čini se zajedno, u isto vrijeme nestali.

Njihov nestanak prijavljen je jutros u Policijskoj stanici Petrovo, a novinari portala Radiosarajevo.ba u CJB Doboj saznali su da je ovo dvoje djece nestalo jučer popodne, kada su se udaljili od svojih kuća.

Rano jutros, odmah nakon prijave nestanka, krenula je i potraga za njima, a u potragu su uključeni pripadnici Policijske stanice Petrovo, Jedinice za podršku sa psom tragačem, Civilne zaštite, Dobrovoljne vatrogasne jedinice Petrovo i mještani ovog gradića.

"Dječak je visok 160 centimetara, sitnije tjelesne građe, ima smeđu kraću kosu i plave oči. U trenutku nestanka na sebi je imao zelenu jaknu i maskirne pantalone. Djevojčica je visoka 155 centimetara, srednje razvijena, duge smeđe, ravne kose, a na sebi je imala zelenu majicu, te helanke i patike roze boje", kazali su nam u CJB Doboj, ističući da će uskoro biti objavljeno i saopćenje o ovom slučaju, kao i fotografija djevojčice nakon što to odobri nadležni tužilac za maloljetnike.

Policija je obavijestila da su blokirani svi putevi kojima bi se djeca mogla kretati, od onih magistralnih, do onih lokalnih i šumskih, a također apeliraju i na sve građane da, ako primijete osobe slične opisanim, pozovu najbližu policijsku stanicu pozivom na broj 122.

Kako Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje, za razliku od nekoliko slučajeva u prethodnim danima, ovog puta nije riječ o otmici, nego su se djeca samostalno udaljila od kuće, ali budući da još uvijek traje istraga te informacije nisu potvrđene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije