Poledica i magla nisu jedini problemi jutros za vozače: U ovom dijelu BiH na cesti - divlji konji

0
Radiosarajevo.ba
Poledica i magla nisu jedini problemi jutros za vozače: U ovom dijelu BiH na cesti - divlji konji
Foto: Fena / Konji na putu / Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros, 19. decembra, kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature upozoravaju se vozači na moguće nailaske na poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na širem području Kiseljaka i Sarajeva.

"Posebno upozoravamo na autoput Sarajevo - Zenica i savjetujemo vožnju znatno smanjenom brzinom. Skrećemo pažnju i na učestale odrone, a izdvajamo puteve: Srbljani - Bosanska Krupa, Turbe - Karanovac, Sarajevo - Foča, Crna Rijeka - Jajce - Donji Vakuf i Bugojno - Kupres, kao prevoj Rostovo (Novi Travnik - Bugojno). Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da je zimska oprema zakonski obavezna", saopćili su iz BIHAMK-a.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići - Nišići i Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno - Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije