Magla i ovog jutra pravi probleme vozačima: Ovo su najopasnije dionice

0
Radiosarajevo.ba
Magla i ovog jutra pravi probleme vozačima: Ovo su najopasnije dionice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Magla / Ilustracija

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros, 18. decembra, saobraća bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu.

Ponegdje u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđene lokalitete.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Kaonik - Vitez - Travnik, Ormanica - Gradačac, Žepče - Zavidovići - Banovići, Karuše - Maglaj, Gračanica - Šićki Brod - Kalesija - Zvornik, kao i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever - Jošanica.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

"U Hercegovini, kao i na planinskom prevoju Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Tokom dana, uslijed temperaturnih promjena, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići - Nišići.

Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije