Pokret pravde dobio pismo podrške Radeta Šerbedžije

3
Radiosarajevo.ba
Pokret pravde dobio pismo podrške Radeta Šerbedžije
Foto: EPA-EFE / Rade Šerbedžija

Pokret pravde objavio je na svojoj Facebook stranici da su dobili pismo podrške čuvenog glumca Radeta Šerbedžije.

"Ovakvo pismo podrške se ne dobija svaki dan. Samo ćemo vam reći - Rade Šerbedžija. Da, dobro ste pročitali", napisali su u uvodu svoje objave iz Pokreta pravde.

Prenijeli su i pismo ovog legendarnog glumca.

"Dragi prijatelji iz Banjaluke, Šaljem vam pozdrave iz Istre...

Ovdje se nalazim u borbi protiv korone... Posredstvom mojih prijatelja iz Nove ljevice doznao sam o vašem pokretu i protestu povodom ubistva mladića Davida u Banjaluci, koji je postao simbol otpora prema vlasti i simbol svih onih ljudi koji u ime Davida traže pravdu za njega i pravednu kaznu za počinioce toga zločina...

Gledajući razne akcije koje provodi novoosnovana stranka u BIH "Pokret pravde", uz svu svoju podršku njima, odlučujem se da posebno podržim akciju oživljavanja objekta bivše Hidroelektane u Banjaluci na obali rijeke Vrbas... Mislim da bi se taj objekt mogao savršeno urediti u jedan sjajni kulturni centar, gdje bi se mogle unutar same zgrade ali i oko nje, uz samu rijeku Vrbas, izvoditi kazališne predstave, koncerti, izložbe i mnoga druga kulturna događanja...

Centar bi trebao da se zove DAVID... A ja sa svoje strane obećavam da ću se odazvati svakom vašem pozivu da gostujem sa nekom predstavom ili koncertom u tome prostoru... Samo požurite... Vi to možete... Vi ste revolucionari...", naveli su iz Pokreta Pravde.

Istakli su da su sretni i neizmjerno zahvalni što ih je "i veliki Šerbedžija prepoznao kao iskrene borce, revolucionare".

Podsjetimo, Pokret pravde je politička organizacija izrasla iz građanske inicijative "Pravda za Davida" s ciljem političke artikulacije dotadašnje borbe. David Dragičević je mladić iz Banja Luke koji je ubijen u martu 2018. godine. Njegovi roditelji traže pravdu i istinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije