Istra / Pokret pravde dobio pismo podrške Radeta Šerbedžije

09. 11. 2020. u 07:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1650

Pokret pravde objavio je na svojoj Facebook stranici da su dobili pismo podrške čuvenog glumca Radeta Šerbedžije.

"Ovakvo pismo podrške se ne dobija svaki dan. Samo ćemo vam reći - Rade Šerbedžija. Da, dobro ste pročitali", napisali su u uvodu svoje objave iz Pokreta pravde.

Prenijeli su i pismo ovog legendarnog glumca.

"Dragi prijatelji iz Banjaluke, Šaljem vam pozdrave iz Istre...

Ovdje se nalazim u borbi protiv korone... Posredstvom mojih prijatelja iz Nove ljevice doznao sam o vašem pokretu i protestu povodom ubistva mladića Davida u Banjaluci, koji je postao simbol otpora prema vlasti i simbol svih onih ljudi koji u ime Davida traže pravdu za njega i pravednu kaznu za počinioce toga zločina...

Gledajući razne akcije koje provodi novoosnovana stranka u BIH "Pokret pravde", uz svu svoju podršku njima, odlučujem se da posebno podržim akciju oživljavanja objekta bivše Hidroelektane u Banjaluci na obali rijeke Vrbas... Mislim da bi se taj objekt mogao savršeno urediti u jedan sjajni kulturni centar, gdje bi se mogle unutar same zgrade ali i oko nje, uz samu rijeku Vrbas, izvoditi kazališne predstave, koncerti, izložbe i mnoga druga kulturna događanja...

Centar bi trebao da se zove DAVID... A ja sa svoje strane obećavam da ću se odazvati svakom vašem pozivu da gostujem sa nekom predstavom ili koncertom u tome prostoru... Samo požurite... Vi to možete... Vi ste revolucionari...", naveli su iz Pokreta Pravde.

Istakli su da su sretni i neizmjerno zahvalni što ih je "i veliki Šerbedžija prepoznao kao iskrene borce, revolucionare".

Podsjetimo, Pokret pravde je politička organizacija izrasla iz građanske inicijative "Pravda za Davida" s ciljem političke artikulacije dotadašnje borbe. David Dragičević je mladić iz Banja Luke koji je ubijen u martu 2018. godine. Njegovi roditelji traže pravdu i istinu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)