Pokret pravde na RTRS-u: Mjesecima smo tražili istinu za ubijenog Davida

2
Radiosarajevo.ba
Pokret pravde na RTRS-u: Mjesecima smo tražili istinu za ubijenog Davida
PrtScr / Ozren Perduv

Politička organizacija Pokret pravde na Lokalne izbore 2020. godine izlazi sa punom listom kandidata za odbornike u Skupštini grada Banjaluka, odnosno sa 35 imena na listi.

Ozren Perduv, nosilac liste Pokreta pravde predstavio je ovaj pokret na programu RTRS-a.

"Poštovani birači, Pokret Pravde je mlada politička organizacija nastala iz neformalne grupe građana „Pravda za Davida“. Mjesecima smo tražili istinu i pravdu za ubijenog Banjalučanina, studenta Davida Dragičevića. A, onda je režim odlučio da se obračuna sa nama progonom, represijom i diskriminacijom. Tada smo mi odlučili da našu dotadašnju borbu politički artikulišemo.

David nam se desio, jer smo ćutali i prelazili preko mnogo toga lošeg i negativnog u prošlosti.

Na predstojećim izborima se, nažalost, ne takmiče programi koji treba da od Banja Luke stvore moderan i prosperitetan grad. Ovi izbori su borba između dobra i zla. Borba između onih koji se bore za osnovna ljudska prava, slobode i život dostojan čovjeku i onih koji su sebi dali za pravo da nekažnjeno lažu, kradu, ubijaju i zataškavaju ubistva.

Jedan od najvećih problema koji nas prate od samog početka naše borbe za istinu i pravdu jeste odnos javnog medijskog servisa RS prema nama. Upravo vam se, po prvi put, obraćam sa tog servisa koji je sve osim javan. Pokret Pravde je dobio prostor od čak 3 minute. Ne zbog volje i želje RTRS-a, već po sili Izbornog zakona BiH. Koristimo tu priliku da vam kažemo sljedeće:

Ovaj tzv. javni servis ne samo što nas je u potpunosti ignorisao, već su protiv nas pisali najgore moguće tekstove, tj. laži , nazivajući nas kriminalcima, izdajnicima, rušiocima, stranim plaćenicima, često skrivajući se iza portaloida osnovanih preko noći, crtajući nam, na takav način, mete na glavama.

Objavljivana su imena ljudi protiv kojih je policija podnosila prekršajne i krivične prijave stavljajući ih na stub srama. Zarad istine, poštovani građani, treba da znate da je policija izgubila sve ijedan proces koji se do sada pojavio pred sudom. Od nekih su čak i odustali. I sve postupke koje je policija izgubila plaćamo mi, građani, a ne oni pripadnici nečasnog dijela policije koji su svjesno zloupotrebljavali svoj položaj i ovlaštenja. Ovaj tzv. javni servis, naravno, o tome ćuti. Zbog svih laži i kleveta o nama, ovaj rtrs je od strane RAK-a nekoliko puta novačno kažnjavan. Znate li, poštovani građani, ko to plaća? Plaćamo mi, građani. A, znate li šta se desilo sa nekima iz rukovodstva ovog tzv. javnog servisa? Neki su postali konzuli, a neki postali direktori upravo RAK-a.

Mašinerija protiv koje smo ustali je ogormna. Te hobotnice zla mi se ne bojimo. To smo pokazali i dokazali. Bojimo se onih koji ćute. Ne budi i ti jedan od takvih.
Pratite nas preko fb stranice Pokret Pravde kao i našeg sajta www.pokretpravde.com
Znate šta vam je činiti 15.11. Zajedno srušimo ovaj nakaradni sistem vrijednosti.

Neka bude Pravda za Davida!

Neka bude Pravda za sve nas!

Pokret", kazao je Ozren Perduv.

Podsjećamo, politička stranka Pokret Pravde koju su osnovali članovi grupe Pravda za Davida. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika izabran je Ozren Perduv,a za počasnog predsjednika izabran je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije