Pokrenuta istraga: Vaspitačica u sarajevskom vrtiću zaključavala djecu u toalet?

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Jooj

Bilo je toga i puno prije. Disciplinski bi se dijete na neko vrijeme odstranilo iz grupe. Licno sam prosla kroz to u vrtickoj dobi, ali toga se ne sjecam po necemu traumaticnom. Gore mi je bilo ono spavanje po danu, sto su nas tjerali :D ali eto neka ispitaju i treba, ali danas je sve nekako bauk roditeljima.

Gogo

Moje dijete je svojevremeno (kratko) išlo u JU " Djeca Sarajeva" i došlo je par puta kući a da se "ukakilo" u gačice, pitam zašto nije išlo u WC, dijete odgovara "Ne smije se kakiti, poješće me vuk". Zlostavljacimod obdaništa, preko osnovns škole, srednje i fakulteta. Takva nam je srefina u kojoj odrastamo i birimo se sa životinjama u ljudskom obliku.

Gogo

Bilo je toga i puno prije. Disciplinski bi se dijete na neko vrijeme odstranilo iz grupe. Licno sam prosla kroz to u vrtickoj dobi, ali toga se ne sjecam po necemu traumaticnom. Gore mi je bilo ono spavanje po danu, sto su nas tjerali :D ali eto neka ispitaju i treba, ali danas je sve nekako bauk roditeljima. ka Jooj Pa eto, neka zatvaraju TVOJE dijete u WC...

Gogo

Moje dijete je svojevremeno (kratko) išlo u JU " Djeca Sarajeva" i došlo je par puta kući a da se "ukakilo" u gačice, pitam zašto nije išlo u WC, dijete odgovara "Ne smije se kakiti, poješće me vuk". Zlostavljaci od obdaništa, preko osnovne škole, srednje i fakulteta. Takva nam je sredina u kojoj odrastamo i borimo se sa životinjama u ljudskom obliku.

Pa sto mamice ne cuvaju svoju djecu?

Zato, je li, da mogu ic na posao, biti ¨socijalne¨, biti ¨neovisne od muza¨, kupovati sebi krpice i parfemcice do iznemoglosti a da za to ne moraju trazit para od muza, itd, itd.... Pitanje je tu puno dublje, nego sumnjive metode vaspitacica.... Po meni dijete uopce ne bi trebalo ici u vrtic. Socijalizirat ce se u drustvu kad izadje vani da se igra, a najkasnije u prvom osnovne.

***

***

Vrtic

Ja kad sam isao u vrtic kamenom sam razbio prozor a vaspitacici ubacio zvaku u kosu. Jedno dijete sam noktima ogrebao po licu a kad je bilo vrijeme za odmor sam plakao i vristao na sav glas da druga djeca ne bi mogla spavati. I sta se desilo poslije to cu vam napisati nekom drugom prilikom. Još mi obraz bridi.

🔥🔥🔥🔥

Moje dijete je svojevremeno (kratko) išlo u JU " Djeca Sarajeva" i došlo je par puta kući a da se "ukakilo" u gačice, pitam zašto nije išlo u WC, dijete odgovara "Ne smije se kakiti, poješće me vuk". Zlostavljaci od obdaništa, preko osnovne škole, srednje i fakulteta. Takva nam je sredina u kojoj odrastamo i borimo se sa životinjama u ljudskom obliku. ka Gogo Eto da čujem i ovu glupost

Nmc172653

Pa eto, neka zatvaraju TVOJE dijete u WC... ka Gogo Sistem od malena uči podanike da postoje sankcije za nedozvoljeno ponašanje. I tebe će (stara drtino) zatvoriti, ako ne budeš bio poslušan

Nina

Inspekciju treba poslati u sve pore drustva

Nina

***

Jooj

Pa eto, neka zatvaraju TVOJE dijete u WC... ka Gogo Pa neka ga disciplinuju ako je prevrsilo svaku mjeru. Nisu ga udarali. Dobilo je “time-out”. Slazem se da treba ispitati slucaj, ali ne moze sve biti bauk i lov na vjestice.

Tatar

Ima li dna i kraja nesposobnom osoblju.Ako već ne znaš znanjem braniti svoje radno mjesto skini mantil i marš kući glupa gusko i svoje zatvaraj gdje hoces

/ Najnovije