Pojavio se najnoviji non-paper kojim se predviđa ukidanje RS?

18
Radiosarajevo.ba
Pojavio se najnoviji non-paper kojim se predviđa ukidanje RS?
Foto: BNTV / Pojavio se najnoviji "non-paper"

I dok vlasti Republike Srpske priželjkuju otvaranje nekih novih karata oko uređenja BiH, u javnost je plasiran novi prijedlog iscrtavanja granica na Balkanu, koji je poguban za Republiku Srpsku, navodi BN televizija koja prenosi detalje ovog nezvaničnog dokumenta.

BN televizija navodi kako smo zatrpani “non-paperima”, nezvaničnim dokumentima o prekrajanju zapadnog Balkana, s akcentom na Bosnu i Hercegovinu.

Igra “non-paperima” može da se pretvori u opasnu rabotu, “igru s vatrom” i da bude povod nekog novog insceniranog oružanog sukoba.

I dok vlasti Republike Srpske priželjkuju otvaranje novih karata oko uređenja BiH, u javnost je plasiran novi prijedlog iscrtavanja granica na Balkanu, koji je poguban po Republiku Srpsku.

Po tom scenariju, kako navode, Republika Srpska ne bi postojala.

Pojavio se najnoviji

Foto: BNTV: Pojavio se najnoviji "non-paper"

Prijedlog nazvan “Non-paper za novu BiH, Savez suverenih i nezavisnih država Bosne i Hrvatske”, dostavljen je na adrese svih značajnih institucija, političkih stranaka, ličnosti i medija Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj “non-paper” je smjernica je da se Bosna i Hercegovina udruži u jednu državnu cjelinu, odnosno u jedan “Savez suverenih nezavisnih država Bosne i Hrvatske”.

“Bosna i Hrvatska su ekonomski, kulturno, istorijski itekako vezani. Stoga, ako treba, može se to navesti i dokazati na desetine i stotine pisanih stranica kao prilog”, navodi se u tom dokumentu i dodaje da bi bilo sve transparentno i demokratski od ideje do realizacije. 

Ostatak teksta čitajte na OVOM linku.

Podvucimo, da još niko od zvaničnika u BiH nije komentirao ovaj novi "non-paper", tako da ne možemo potvrditi da zaista i postoji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije