Pojačan promet vozila na cestama, gužve na graničnim prijelazima

0
Radiosarajevo.ba
Pojačan promet vozila na cestama, gužve na graničnim prijelazima
FOTO: BIHAMK / Granični prijelaz Metković

U jutarnjim satima dolazi do pojačane frekvencije vozila, posebno na dionicama u gradskim centrima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova na asfaltiranju, danas će u vremenu od 08 do 18 sati doći do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Babin Do-Šabići-Sinanovići (poddionica Šakote-Lukavac ).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Orašje, Zupci, Hum i Deleuša.

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, javlja BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije