Petak je, vozači oprez: Gužve na bh. cestama, ali i graničnim prijelazima

0
Radiosarajevo.ba
Petak je, vozači oprez: Gužve na bh. cestama, ali i graničnim prijelazima
FOTO: BIHAMK / Granični prijelaz Metković

Promet vozila pojačan je u poslijepodnevnim satima, pa vozače molimo da budu maksimalno oprezni i da izbjegavaju rizična preticanja.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prijelazima.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se izbjegavaju vožnje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Zbog održavanja biciklističke trke danas će u vremenu od 17:40 do 18:45 sati biti obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Pale-Podgrab (od raskrsnice Koran do Stambolčića).

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod duge su kolone u oba smijera, a na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje.

Povremeno se formiraju duže kolone na oba granična prelaza kod Neuma (Neum I i Neum II). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je povremeno pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije