Pratite uživo koncert iz Vijećnice i obraćanje Benjamine Karić i ambasadora Sattlera

4
Radiosarajevo.ba
Pratite uživo koncert iz Vijećnice i obraćanje Benjamine Karić i ambasadora Sattlera
FOTO: Radiosarajevo.ba / Gradonačenica Benjamina Karić i ambasador Johann Sattler

Sarajevska Vijećnica večeras će biti centar zbivanja u Bosni i Hercegovini, jer će se od 20.30 sati održati manifestacija - Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe u kojoj je on poražen prije 76 godina.

Grad Sarajevo će, u skladu sa epidemiološkim mjerama organizirati live prijenos koncerta Gudačkog orkestra Sarajevske filharmonije i obraćanje gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH, ambasadora Johanna Sattlera.

Prijenos uživo će početi kao što smo rekli u 20.30 sati, a svi zainteresirani mogu koncert pratiti na Youtube kanalu Grada Sarajeva, na OVOM linku.

Prijenos svečanosti iz Vijećnice možete uživo pratiti i na zvaničnoj Facebook stranici gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić na OVOM linku.

Datum poput današnjeg, 9. maj, slavi se kao dan pobjede nad fašizmom i on je veoma značajan za grad Sarajevo, ali i sve one zemlje Europe koje slave ljudske i istinske vrijednosti.

76 godina kasnije ovaj datum je duboko urezan u historiji naše zemlje.

Svima je jasno da fašizam nikada i nigdje nije u potpunosti iskorijenjen i da je borba protiv njega svakodnevna i teška.

Sarajevo zato večeras šalje poruku solidarnosti i suživota kako se nikada ne bi zaboravili fašistički zločini, ali kako bi se i dalje radilo na uvažavanju i poštovanju drugog i drugačijeg.

Iz tog razloga će gradonačelnica Karić i ambasador Sattler iz Vijećnice u svijet putem zvaničnih digitalnih platformi i portala koji se bore protiv fašizma, cijeloj Europi i svijetu, iz glavnog grada BiH poslati poruke solidrarnosti i suživota.

Podsjetimo, gradonačelnica Karić i ambasador Sattler će izjave za medije dati 15 minuta prije početka manifestacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije