Pogledajte šta se dešava ispred kuće Mehmedagića gdje policija vrši pretres

5
Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta se dešava ispred kuće Mehmedagića gdje policija vrši pretres
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pretres u Sarajevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo vrše pretrese u Sarajevu na zahtjev Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH koji su povezani sa istragom u slučaju Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Policajci pretresaju četiri lokacije.

Reporter portala Radiosarajevo.ba nalazi se na terenu, tačnije ispred kuće Mehmedagića u Hrasnom gdje se nalazi veliki broj pripadnika MUP-a KS.

Pretres u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Pretres u Sarajevu

Prema pisanju medija, traže se dokumenti Američkog univerziteta.

Napomenimo - u junu 2021. godine u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je Američki univerzitet u Tuzli izdao direktoru OSA-e policija je sprovela pretrese u Sarajevu i Tuzli.

Pretres u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Pretres u Sarajevu

Mehmedagiću je 2019. godine poništena diploma fakulteta u Banjoj Luci, a on je zatim je potom dostavio dvije diplome – Američkog univerziteta i Pravnog fakulteta u Sarajevu (viša škola).

Tužitelje je zanimao podatak da Mehmedagić ranije u svojoj biografiji nije navodio diplomu Američkog univerziteta iz 2013. godine, te je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije