Pogledajte kako su Dodik i Borenović čestitali novom predsjedniku SDS-a

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako su Dodik i Borenović čestitali novom predsjedniku SDS-a
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Branislav Borenović i Milorad Dodik

Voljom 347 od prisutnih 352 delegata na izbornoj skupštini Milan Miličević izabran je za osmog predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS). Na skupštini je izabran i Glavni odbor te stranke.

Više o tome ko je Miličević možete čitati OVDJE. A, već su stigle i prve čestitke za novog lidera SDS-a.

Milorad Dodik, šef Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), izrazio je "nadu da će u njemu imati partnera u odbrani vitalnih nacionalnih interesa RS-a":

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

"SDS je bila državotvorna partija u RS-u od koje se uvijek, za razliku od nekih drugih političkih subjekata, očekivalo nacionalno odgovorno ponašanje. Miličeviću želim da SDS vrati kući, jer RS treba jake partije i jasne programe njenog očuvanja. A to nije posao samo vlasti. To je posao svih."

Oglasio se i predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović koji je poručio:

"Upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora na mjesto predsjednika Srpske demokratske stranke. Danas Vam je ukazana velika čast, ali još veća odgovornost da predvodite najstariju i državotvornu stranku RS-a. Takođe vjerujem da će dobri partnerski odnosi SDS-a i PDP-a biti nastavljeni i u budućnosti i da ćemo jedinstveno ostvariti zajednički cilj: bolja, uspješnija i prosperitetnija RS. Vama lično, Vašim saradnicima, novoizabranom
rukovodstvu i svim članovima SDS-a želim mnogo uspjeha u radu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije