"Stidljivo vas molimo...": Pogledajte kako stranke u BiH krše zakone

Radiosarajevo.ba
"Stidljivo vas molimo...": Pogledajte kako stranke u BiH krše zakone
Izborna šutnja period je kada sve stranke moraju prestati s bilo kakvim oglašavanjem, saopćenjima i pozivanjem na glasanje.

Ovaj period počinje 24 sata prije otvaranja birališta - ove godine počeo je u subotu, u 7 sati ujutro - i traje do zatvaranja biračkih mjesta.

No, ni ova godina nije bila pošteđena bestidnih stranačkih kršenja zakona - jučer su brojnim građanima stizale SMS poruke u kojima se poziva da se glasa za ovog i onog, uz "stidljivu" molbu da se ne zaboravi zaokružiti i taj i taj broj.

Mi vas pozivamo da SVAKO kršenje Izbornog zakona podmah prijavite Centralnoj izbornoj komisiji (033 251-300 ili mail kontakt@izbori.ba). Centralna izborna komisija BiH ima ovlaštenja da izrekne novčanu kaznu koja ne prelazi iznos od 10.000 konvertibilnih maraka, ukloni ime kandidata sa kandidatske liste ako se utvrdi da je kandidat lično odgovoran za povredu zakona ili da poništi ovjeru političkog subjekta.

Pogledajte i kakva je poruka stigla sinoć u 19.25 jednoj našoj čitateljici:

izborna_sutnja_prekrsena.jpg -

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije