Pogledajte kako je Milan Tegeltija pobjegao s konferencije za novinare

4
Radiosarajevo.ba
 Pogledajte kako je Milan Tegeltija pobjegao s konferencije za novinare
Foto: Screnshot / Bijeg Milana Tegeltije

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine okončana je usvajanjem nekoliko zaključaka. 

Sa sedam glasova za usvojen je zaključak kojim se od predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije traži da razmotri podnošenje ostavke.

Tegeltija je također glasao za ovaj zaključak što je bio presudno za usvajanje jer je sedam glasova bilo protiv. 

Od 15 članova VSTV-a, sjednici je prisustvovalo njih 14.

U svom uvodnom obraćanju, Tegeltija je istaknuo da je sjednica sazvana zbog objavljenog snimka na kojem on razgovara sa bivšom članicom Vijeća Milijanom Buhom te, sudeći prema snimku, s njom dogovara imenovanje njene sestre na mjesto sutkinje.

Tegeltija je ponovio kako se radi o montiranom audio snimku, koji nije zakonit niti autentičan.

"Milan Tegeltija nikoga ne može da izabere u bilo koji sud. To radi samo VSTV većinom glasova članova koji su prisutni i koji glasaju. Ja ni u procedurama testiranja ne učestvujem. Toliko imam da kažem o tom montiranom sadržaju. Puno važnije pitanje za mene je pitanje sigurnosti, pitanje zakonitosti i ambijenta u kojima nosioci funkcija pravosudnih obavljaju svoju dužnost. Jasno je da se radi o nezakonitom snimku, odnosno nezakonitoj montaži. Nezakonito me prate, snimaju, uhode, nadziru... Ako trebam da idem na poligraf, stojim iza svake svoje riječi", naveo je Tegeltija.

Pogledajte kako je Milan Tegeltija pobjegao s konferencije za novinare: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije