Pogledajte kako je danas ispred Suda BiH. Građani došli da podrže Vikića

7
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je danas ispred Suda BiH. Građani došli da podrže Vikića
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Dragan Vikić ispred Suda BiH

Uoči novog ročišta koje je zakazano za danas u slučaju ratnog komandanta Dragana Vikića, građani su se jutros okupili ispred Suda BiH kako bi izrazili svoju podršku Vikiću.

Novo ročište Draganu Vikiću treba uskoro da počne u Sudu BiH, a sudija je Božić Zoran.

Adna Dobojlić, ranije je potvrdila za Radiosarajevo.ba:

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Za 10. septembra predviđeno je izvođenje dokaza drugooptuženog (Jusufa Pišune, op.a.), odnosno svjedočenje najavljenih svjedoka, direktno i unakrsno ispitivanje. Drago mi je da gospodin Vikić ima podršku naših građana koja mnogo znači u ovakvim procesima. Moram napomenuti da je od početka ovog sudskog procesa i u sudnici prisutno nekoliko ljudi koji, zaista, daju iskrenu podršku komadantu".

Činjenica da u javnosti stižu riječi podrške komandantu Vikiću izuzetno raduje Dobojlić.

"Sigurno da je ista potrebna i dobrodošla. Svjedoci smo svih procesa koji se vode pred Sudom BiH i viđali smo organizovane skupove podrške sa mnogo naših građana koji su iskazivali podršku u drugim predmetima, i to pozdravljam. Smatram da je i gospodin Vikić zaslužio to, je on, također, bio snažna podrška našim građanima u toku ratnih dešavanja 92- 96", dodala je Dobojlić.

Podsjetimo, Sud BiH je 13. januara 2017. godine potvrdio optužnicu koja optužene Dragana Vikića, Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića tereti da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije