Sud BiH / Ponesi zastavu: Sutra skup podrške komandantu Draganu Vikiću

09. 09. 2021. u 20:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na društvenim mrežama podijeljena objava veterana Odreda policije za specijalne namjene "Bosna" kojom se pozivaju građani na mirno okupljanje sutra, 10. septembra u devet sati ispred Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a uoči novog ročišta u slučaju ratnog komandanta ove jedinice Dragana Vikića.

Među ostalima, jedna izuzetno emotivna podrška stigla je i od braće Kreševljaković, Nihada i Seada.

"Podrška komandantu. Ne dozvolimo da se kriminaliziraju časni borci protiv kriminala", objavljeno je na Twitter nalogu Video Arhiva iza kojeg stoje braća Kreševljaković.

Vikićeva advokatica, Adna Dobojlić, ranije je potvrdila za Radiosarajevo.ba da će 10. septembra biti održano novo ročište u slučaju "Vikić".

"Za 10. septembar je ppredviđeno izvođenje dokaza drugooptuženog (Jusufa Pišune, op.a.), odnosno svjedočenje najavljenih svjedoka, direktno i unakrsno ispitivanje. Drago mi je da gospodin Vikić ima podršku naših građana koja mnogo znači u ovakvim procesima. Moram napomenuti da je od početka ovog sudskog procesa i u sudnici prisutno nekoliko ljudi koji, zaista, daju iskrenu podršku komadantu", kazala je za Radiosarajevo.ba Vikićeva advokatica Adna Dobojlić.

Činjenica da u javnosti već stižu riječi podrške komandantu Vikiću izuzetno raduje Dobojlić.

"Sigurno da je ista potrebna i dobrodošla. Svjedoci smo svih procesa koji se vode pred Sudom BiH i viđali smo organizovane skupove podrške sa mnogo naših građana koji su iskazivali podršku u drugim predmetima, i to pozdravljam. Smatram da je i gospodin Vikić zaslužio to, je on, također, bio snažna podrška našim građanima u toku ratnih dešavanja 92- 96", dodala je Dobojlić.

Podsjetimo, Sud BiH je 13. januara 2017. godine potvrdio optužnicu koja optužene Dragana Vikića, Jusufa Pušinu, Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića tereti da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)