Građani došli pred Sud BiH da daju podršku komandantu Vikiću, bilo je i suza

Radiosarajevo.ba
Građani došli pred Sud BiH da daju podršku komandantu Vikiću, bilo je i suza
Foto: Facebook / Podrška za Dragana Vikića

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Draganu Vikiću, ratnom komandantu Odreda milicije – Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a na kojem je kao svjedok saslušan nekadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova RBiH Avdo Hebib, koji je bio prijedlog odbrane drugooptuženog Jusufa Pušine.

Nakon ročišta, grupa građana dočekala je ispred Suda BiH komandanta Vikića.

Kako je prenio Samir Čajić Čaja, Vikićev specijalac, veteran Odbrambeno-oslobodilačkog rata, široj javnosti poznat i iz spota za pjesmu Vojnik sreće Dine Merlina, građani su došli ratnom komandantu "pružiti ljudsku podršku".

"Hvala im", naveo je Čajić.

S druge strane, Čajić je izrazio razočarenje iskazom Avde Hebiba, koji je tvrdio da "nije imao nadležnost nad Specijalnom jedinicom MUP RBiH".

"A imao je sigurno i to tvrdim jer je to bila moja radna kuća...Nisam znao do danas, kada je svjedočio ex pomoćnik ministra Avdo Hebib, da smo izgleda vodili privatan Odbrambeno-oslobodilački rat.

Neka se stide i srame pojedini predstavnici i rukovodioci RSUP-a iz početka 1992. Naime, dokaze izvodi drugooptuženi Jusuf Pušina i moram reći da smo suočeni s notornim neistinama, bježanju od funkcionalne odgovornosti i njihovom instruiranju svjedoka da se iznose pogrešne činjenice i neistine kojom se šteti ugledu i djelima komadanta Dragana Vikića", dodao je Čajić.

Kako kaže, svjedoči da su rukovodioci i nadležni za zakonit rad Specijalne jedinice MUP RBIH bili i Avdo Hebib i Jusuf Pušina!

"Oni to negiraju da su bili. Poražavajuće i razočaravajuće je ovo sve! Zbog toga sam stekao mišljenje da smo vodili privatni Odbrambeno-oslobodilački rat 1992. godine", napisao je Čajić na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije