Pogledajte kako je bilo na konvenciji na kojoj su lideri opozicije podržali Bećirovića

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo na konvenciji na kojoj su lideri opozicije podržali Bećirovića
Foto: Fena / Lideri opozicije podržali Bećirovića

U hotelu Hills na Ilidži održana je zajednička Konvencija opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića iz SDP-a za člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić na početku Konvencije poručio je da je Bećirović pobjednički kandidat i čovjek koji mora drugi put pobijediti da bi dobio mandat u Predsjedništvu.

"Okupili smo se oko zajedničkog kandidata, odlučni da mijenjamo sistem, da mijenjamo stanje, odlučni da za BiH svane novi dan", rekao je Nikšić.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Lideri opozicije dali podršku Denisu Bećiroviću - undefined

Foto: Fena: Lideri opozicije dali podršku Denisu Bećiroviću

Dodao je da gađanima žele poručiti da će Bosna i Hercegovina opstati, a da su garant za to predsjednici opozicionih stranaka koji su potisnuli vlastite interese.

Nakon njega za govornicom su bili lideri Naroda i pravde, Naše stranke, Saveza za bolju budućnost BiH, Narodnog evropskog saveza, Stranke za nove generacije, Bosanskohercegovačke inicijative, Prve mostarske partije, Bosanskohercegovačke patriotske stranke, Pokreta demokratske akcije i Stranke penzionera/umirovljenika BiH.

[related]462019[/related]

Nakon što su se obratili svi lideri, na red je došao i kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

“Okupili smo se da cijeloj BiH poručimo – mi nemamo ni rezervnu opciju, ni rezrevni plan, ni rezevni izbor. Imamo jedan plan, jedan izbor i jednu domovinu BiH – od Save do mora i od Drine do Une. Pred nama nije politička bitka za funkcije već za prava i slobodu BiH. Pred nama nisu pitanja hoćemo li ili nećemo, smijemo ili ne, možemo ili ne. Ljudi, mi naprosto moramo. Moramo zajedno pobijediti siromaštvo, strah, tenzije, lopovluk. Ljudima moramo hitno dati kisik, da vide da se može disati bez ovog beznađa. Ljudima moramo pokazati dobar put u lošem vremenu, da postoji snaga koja će ih zaštititi”, rekao je Bećirović.

Zatim se osvrnuo i na svog protukandidata.

“Želim biti onaj koji povezuje ljude iz različitih političkih stranaka oko strateških ciljeva BiH. Moj protukandidat je suprotnost tome. On ne zna okupljati ljude iz drugih stranaka, razjedinio je čak i svoju matičnu stranku”, rekao je Bećirović.

Posebno emotivan je bio na kraju svog govora.

"Mi smo nepobjedivi. Neka vječno naša Bosna i Hercegovina. Hvala vam još jednom. Živjela Bosna i Hercegovina", kazao je, između ostalog, Bećirović pred više od hiljadu članova i simpatizera stranaka koje su mu dale podršku na predstojećim Općim izborima.
Pogledajte kako je bilo na zajedničkoj konvenciji opozicionih stranaka i predstavljanje kandidata za člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije