Pogledajte kako bh. političar kupuje glasove na izborima

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako bh. političar kupuje glasove na izborima
PrtScr / ...

Svi smo znali da se to događa, no Žurnal je danas objavio i snimak na kojem vidimo - kako to naši političari kupuju glasove na izborima.

Glavna zvijezda snimka je Edim Fejzić, političar iz Goražda, koji je - i to tako što se izjašnjava kao Hrvat - ušao i u Dom naroda Federalnog parlamenta.

Prethodno je - očigledno, kupujući glasove - osvojio 319 glasova na izborima i ušao u Skupštinu Bosansko-podrinjskog kantona (BPK). Bio je na drugom mjestu liste Goraždanska priča. 

Vrijeme radnje na snimku je izborni dan 2018. godine. Mjesto radnje - prostorije Stranke dijaspore BiH tj. Goraždanske priče u Goraždu.

Snimak i novac (100 KM, kako se vidi) Fejzić je dao Žurnalovom zaštićenom svjedoku, a njihova obaveza je uslikati listić i dokazati da su glasali za njega:

Žurnal podsjeća da je u raspodjeli vlasti, Goraždanska priča u Vladi BPK dobila Ministarstvo unutrašnjih poslova gdje je za ministricu postavljena Nizama Rišljanin, dvadesettrogodišnja Goraždanka bez ijednog dana radnog staža. Fejzić je, prema informacijama Žurnala, upravo tražio MUP BPK kako bi kontrolirao policijske istrage i kako bi se zaštitio od krivičnog gonjenja zbog dugogodišnje trgovine uticajem u korupcije poput ove na snimku.

Kompletan Žurnalov tekst, koji potpisuje Avdo Avdić, možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije