Pogledajte kakav je Dodik došao na sastanak u Delegaciju EU

18
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kakav je Dodik došao na sastanak u Delegaciju EU
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Kako je i najavljeno nakon sastanka članova kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine s međunarodnim izaslanicima za izbornu reformu Matthewom Palmerom i Angelinom Eicchorst, slijedi sastanak u Delegaciji EU. 

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH stigao je na vrijeme na sastanak. Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Admir Kuburović zabilježio je trenutak dolaska Dodika. 

Sudeći prema fotografijama, član Predsjedništva BiH nije raspoložen. Stigao je u Sarajevo pod pratnjom svojih zaštitara.

SDA: 'Trojka' ponovo kapitulirala pred Miloradom Dodikom

SDA: 'Trojka' ponovo kapitulirala pred Miloradom Dodikom

Podsjetimo, razgovori u zgradi Delegacije EU u Sarajevu planirani su u 14.00 sati kako s političkim predstavnicima iz Federacije BiH, tako i iz RS u 15:30 sati.

Nakon toga će u Neumu, u četvrtak i petak organizovati sastanak na kojem će s političkim zvaničnicima iz Bosne i Hercegovine razgovarati o izmjenama Izbornog zakona.

Povodom najave pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u Neumu, stav Demokratske fronte iznio je Dženan Đonlagić, generalni sekretar stranke i član državne Interesorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva.

"Zahvaljujemo se na pozivu, ali Demokratska fronta, dok traje državni udar koji provodi Milorad Dodik, ne može učestvovati na pregovorima kojima se pokušava udovoljiti Draganu Čoviću", kazao je Džonlagić.

Ne mislimo ni, istaknuo je one, "da je dobro razgovarati o ključnim državnim pitanjima po hotelima i restoranima umjesto u institucijama države".

Prema posljednjim najavama sastanku neće prisustvovati ni SDP BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije