Podrška mališanima: "Zlatna vrpca" za djecu oboljelu i izliječenu od raka

Radiosarajevo.ba
Podrška mališanima: "Zlatna vrpca" za djecu oboljelu i izliječenu od raka
FOTO: Fena / Zgrada institucija BiH u Sarajevu večeras je osvijetljena u obliku „Zlatne vrpce“

Zgrada institucija BiH u Sarajevu večeras je osvijetljena u obliku „Zlatne vrpce“ radi podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane.

Navedenu aktivnost realizuje Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „Pipol“ uz pomoć i podršku Službe za zajedničke poslove institucija BiH, a u sklopu kampanje „Zlatni septembar“ koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječjem dobu.

„Zlatna vrpca“ je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu. Udruženje „Pipol“ je 20. septembra 2019. na Trgu slobode u Tuzli treću godinu za redom oblikovalo „živu zlatnu vrpcu“ radi pružanja podrške djeci oboljeloj od raka, divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak, i u znak sjećanja na prerano preminule mališane.

Na taj način žele iskazati solidarnost i pružiti podršku djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka, kao i porodicama prerano preminulih mališana širom BiH, jer je rak univerzalna bol koja ne poznaje spol, godine, granice, vjeru ili naciju, saopćeno je iz Udruženja „Pipol“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije