Podrška lokalne zajednice: Lidl gradi trgovački centar u blizini Sarajeva?

0
Radiosarajevo.ba
Podrška lokalne zajednice: Lidl gradi trgovački centar u blizini Sarajeva?
Foto: Lidl / Lidl

Vijećnici Skupštine općine Istočno Novo Sarajevo jednoglasno su danas usvojili Odluku o pristupanju izradi izmjene dijela Regulacionog plana “Centar jedan – Sekcija M”, gdje bi, prema još nezvaničnim informacijama, trebalo da bude izgrađen njemački trgovački centar 'Lidl'.

Načelnik opštine Jovan Katić rekao je novinarima da je to dio lokacije na kojoj je trebalo da bude izgrađen auto-salon 'Mercedes', a koji gotovo 20 godina u centralnom dijelu opštine stoji neizgrađen, piše biznisinfo.ba.

“Nama se početkom ovog mjeseca javio privatni investitor 'Siti mol' iz Bijeljine koji je od prethodnog vlasnika kupio ovu lokaciju. Opštini se obratio sa inicijativom za izmjenu regulacionog plana za izgradnju trgovačkog centra Lidl. Mi smo smatrali da ne želimo odugovlačiti sa tim procesom jer bismo bili sretni da takav trgovački lanac dođe u Istočno Novo Sarajevo”, naglasio je Katić.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Katić je pojasnio da opština nije ta koja određuje čiji će trgovački centar biti izgrađen na toj lokaciji, već se samo određuje o inicijativi vlasnika zemljišta koji je naveo da želi da se izmjeni regulacioni plan i prilagodi izgradnji trgovačkog centra.

“Hoće li Lidl doći u Istočno Novo Sarajevo ili ne, mi o tome ne odlučujemo. Mi ne želimo da stopiramo taj proces i naravno da ćemo prilagoditi taj regulacioni plan i nadati se da će ovaj trgovački lanac doći u našu opštinu”, istakao je Katić, prenose agencije.

Izmjene plana

Firma 'Siti mol' iz Bijeljine se sa inicijativom za izmjenu dijela Regulacionog plana “Centar jedan” Opštini Istočno Novo Sarajevo obratila 5. augusta.

U obrazloženju prijedloga ove odluke navedeno je da se predmetna inicijativa odnosi na izmjenu prvobitno planirane izgradnje auto-salona, na način da se izmjenom omogući izgradnja poslovnog objekta za potrebe trgovačkog lanca 'Lidl' i izgradnja stambeno-poslovnog objekta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije