Podignuta optužnica protiv supružnika iz Brčkog

0
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv supružnika iz Brčkog
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Rifata Mujdanovića, rođenog 1984. godine u Brčkom, državljanina BiH i Sanele Mujdanović, rođene 1984. godine u Brčkom, državljanke BiH za neovlašten promet akciznih proizvoda.

"Optuženi supružnici se terete da su, u periodu od februara mjeseca 2019. godine do 7. jula 2020. godine na području Brčkog, radi sticanja nezakonite imovinske koristi i izbjegavanja plaćanja akciza, neovlašteno stavili u promet veću količinu akcizne robe - duhana, duhanskih prerađevina i cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi su u navedenom periodu rezani duhan, u količini od više stotina kilograma, nabavljali od njima poznatih osoba, a potom isti u više navrata prodavali kupcima po većoj cijeni.

Porodica šokirana smrću poznate dizajnerice: ‘To je Kristina, znate li što mi je rekla o tom tipu‘

Porodica šokirana smrću poznate dizajnerice: ‘To je Kristina, znate li što mi je rekla o tom tipu‘

Prilikom pretresa prodajnog mjesta koje su koristili optuženi pronađena je i zaplijenjena veća količina cigareta i duhana bez odgovarajućih kontrolnih i nadzornih markica Bosne i Hercegovine.

Optuženi se terete da su počinili produženo krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije