U FBiH i Brčkom danas Dan žalosti

0
Radiosarajevo.ba
U FBiH i Brčkom danas Dan žalosti
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Povodom tragične smrti sedam osoba u Brčkom, Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja odnosno jarbola na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Kako je obrazloženo, Odluka je donesena radi izražavanja saučešća i suosjećanja s porodicama sedam žrtava tragično stradalih u Brčkom.

Također, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić donio je odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti na području Brčkog, zbog tragične smrti sedam sugrađana koji su stradali u požaru.

Podsjetimo, u požaru u Brčkom koji se desio 23. oktobra, poginulo je šest osoba, a petogodišnji dječak je preminuo tri dana kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije