Počelo uklanjanje bespravnih objekata na Ilidži

2
F. V.
Počelo uklanjanje bespravnih objekata na Ilidži
Foto: Radiosarajevo.ba / Uklanjanje bespravnih objekata na Ilidži

Na području općine Ilidža započelo je uklanjanje bespravnih izgrađenih objekata.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posvjedočila je danas uklanjanju više objekata u centralnoj zoni u kojima se uglavnom obavljala ugostiteljska djelatnost, i to na potezu od Terminala Ilidža prema Maloj aleji.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potvrdio je za naš portal početak navedenih aktivnosti.

"Jedan od najvažnijih projekata uređenja Ilidže je sigurno uređenje centralnog trga, što podrazumijeva uklanjanje bespravnih objekata, a kao rezultat ćemo dobiti veliki trg između Četvrte gimnazije Ilidža i Prve osnovne škole, modernu šetnicu od Male aleje do tramvajske stanice“, rekao je Muzur za portal Radiosarajevo.ba.

Nermin Muzur - undefined

Foto: Općina Ilidža: Nermin Muzur

Prema njegovim riječima, ovom projektu se veoma ozbiljno pristupilo.

"Objekti u šetnici će imati jednoobraznu fasadu što će upotpuniti ambijent. Na istom lokalitetu šetnice u sklopu KSiRC Ilidža planiramo i moderni centar za potrošače", naveo je Muzur.

Podsjetimo, ove aktivnosti načelnik Muzur je spominjao i u decembru prošle godine tokom predstavljanja kapitalnih projekta, tačnije vizije Ilidže za period od 2022. do 2024. godine.

Centralni dio Ilidže bi, kako je tada kazano, u narednom periodu trebao dobiti jedan od najljepših i najvećih trgova u Kantonu Sarajevo, a nosit će ime legendarnog košarkaškog stručnjaka Sabita Hadžića

"Mi smo već pokrenuli određene radnje, uklonili smo neke objekte", objasnio je tada, uz ostalo, Muzur, ali i naglasio kako se važnost ovog projekta ogleda i u uređenju površina između dvije škole u samom centru Ilidže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije