Počelo uklanjanje bespravnih objekata na Ilidži

2
F. V.
Počelo uklanjanje bespravnih objekata na Ilidži
Foto: Radiosarajevo.ba / Uklanjanje bespravnih objekata na Ilidži

Na području općine Ilidža započelo je uklanjanje bespravnih izgrađenih objekata.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posvjedočila je danas uklanjanju više objekata u centralnoj zoni u kojima se uglavnom obavljala ugostiteljska djelatnost, i to na potezu od Terminala Ilidža prema Maloj aleji.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potvrdio je za naš portal početak navedenih aktivnosti.

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

"Jedan od najvažnijih projekata uređenja Ilidže je sigurno uređenje centralnog trga, što podrazumijeva uklanjanje bespravnih objekata, a kao rezultat ćemo dobiti veliki trg između Četvrte gimnazije Ilidža i Prve osnovne škole, modernu šetnicu od Male aleje do tramvajske stanice“, rekao je Muzur za portal Radiosarajevo.ba.

Nermin Muzur - undefined

Foto: Općina Ilidža: Nermin Muzur

Prema njegovim riječima, ovom projektu se veoma ozbiljno pristupilo.

"Objekti u šetnici će imati jednoobraznu fasadu što će upotpuniti ambijent. Na istom lokalitetu šetnice u sklopu KSiRC Ilidža planiramo i moderni centar za potrošače", naveo je Muzur.

Podsjetimo, ove aktivnosti načelnik Muzur je spominjao i u decembru prošle godine tokom predstavljanja kapitalnih projekta, tačnije vizije Ilidže za period od 2022. do 2024. godine.

Centralni dio Ilidže bi, kako je tada kazano, u narednom periodu trebao dobiti jedan od najljepših i najvećih trgova u Kantonu Sarajevo, a nosit će ime legendarnog košarkaškog stručnjaka Sabita Hadžića

"Mi smo već pokrenuli određene radnje, uklonili smo neke objekte", objasnio je tada, uz ostalo, Muzur, ali i naglasio kako se važnost ovog projekta ogleda i u uređenju površina između dvije škole u samom centru Ilidže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije