Počelo suđenje u slučaju "Dženan Memić": Stigao i Davor Dragičević

1
Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje u slučaju "Dženan Memić": Stigao i Davor Dragičević
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nastavak suđenja u slučaju "Dženan Memić"

Suđenje u slučaju "Dženan Memić" nastavljeno je danas u Sudu Bosne i Hercegovine s početkom u devet sati.

Kako je najavila grupa "Pravda za Dženana Memića", iskaz će dati šest svjedoka.

Sudeći prema slikama fotografa portala Radiosarajevo.ba, na suđenje je stigao i Davor Dragičević, otac stradalog Davida.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Podsjetimo, otac stradalog mladića Dženana - Muriz, uputio je otvoreno pismo Mevludinu Haliloviću, smijenjenom komesaru bivšeg načelnika Uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo zbog "neiskrenog svjedočenja Halilovića pred Sudom BiH".

"Danas sam donio presudu Vrhovnog suda FBiH u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferović, kojom je jasno i decidno objašnjeno i razjašnjeno da niti jednim dokazom nije dokazano da se desila saobraćajna nesreća. Donosim ovu presudu, kako bi je mogao pročitati, jer je na osnovu tvog svjedočenja pred Sudom BiH od 24.3. ove godine jasno da istu ili nisi pročitao, ili nisi shvatio. A ja kao ostećeni želim da ti u tome pomognem.

Ako imas poteškoća sa čitanjem, ja ću ti je rado isčitati od riječi do riječi. Na pomenutom ročištu si u svojstvu svjedoka izjavio da nisi imao niti imaš saznanja o nezakonitostima tokom istrage u slučaju Dženan Memić", navodi se, između ostalog, u pismu.

Podsjetimo, u julu prošle godine, Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu “Dženan Memić”, u kojem su optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić (Mutap), Josip Barić i Muamer Ožegović.

Nastavak suđenja u slučaju

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Davor Dragičević i Muriz Memić

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Zijada Mutapa (rođen 1959. u Sarajevu), Alise Ramić (ranije Mutap, rođena 1996. u Njemačkoj), Hasana Dupovca (rođen 1973. u Hadžićima), Josipa Barića (rođen 1963. u Sarajevu) i Muamera Ožegovića (rođen 1981. u Foči).

Optuženi se terete da su u periodu od 8. februara 2016. godine pa nadalje pristupili grupi za organizirani kriminal, formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je mladić Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj Aleji, uslijed kojih je 15. februara preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U optužnici se navodi da su optuženi vršili prikrivanje dokaza i počinitelja fingiranjem dokaza, prikrivanjem njima poznatih činjenica te poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije