Počelo rušenje objekta "Kajak terase"

0
Radiosarajevo.ba
Počelo rušenje objekta "Kajak terase"
Foto: Srpskainfo / Rušenje objekta "Kajak terase"

Nakon obraćanja banjolučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića javnosti i medijima ispred "Kajaka", dana je počelo rušenje ovog ugostiteljskog objekta.

Stanivuković je, govoreći medijima, kazao da je ovo ispravljanje dugogodišnje nepravde koju su, prema njegovim riječima, pojedinci počinili gradu.

"Danas smo došli i okupili se na ovom mjestu da ispravimo višegodišnju nepravdu i da kažemo da ni jedan pojedinac ne može biti važniji od grada i institucija. Ova slika će obići cijeli svijet jer rušenjem ove terase počinjemo da gradimo i da vraćamo imovinu koja je gradska", rekao je Stanivuković.

Delila Veladžić: ''Želim motivirati osobe sa invaliditetom, kako bi se osjećale prihvaćeno"

Delila Veladžić: ''Želim motivirati osobe sa invaliditetom, kako bi se osjećale prihvaćeno"

Istakao je da su ih uvjeravali da nisu u pravu, ali "iz trećeg pokušaja su u svojoj namjeri uspjeli".

"Mnogi su se čak i kladili da li će se srušiti ovaj objekat ili ne, ali kladite se na stranu pravde", kazao je on, pa nastavio:

"Ovo nije upereno protiv bilo kojeg pojedinca, kada budu imali papir dobiće sve što žele. Sve pojedince smo stavili u istu ravan nema potlačenih nema povlaštenih svi smo jednaki. Uzalud je braniti neodbranivo. Znao sam ko je advokat i ko brani ovaj slučaj i odmah sam znao da će izgubiti."

Trenutno su na terenu dva bagera i u toku je rušenje ugostiteljskog objekta "Kajak terase".

Podsjetimo, Stanivuković je nedugo nakon dolaska na čelo Banje Luke započeo obračun sa, kako je on rekao, nelegalno sagrađenim objektima. On je ranije najavio rušenje Kajak terase, kazavši da je sagrađen bez građevinske dozvole.

Ispred "Kajaka" su se izdešavali brojni performansi počevši od onog gdje je gradonačelnik doveo narod i dovezao bagere pred taj objekat, pa sve do prekopavanja parkinga pred tim lokalom. Nadležna gradska inspekcija je naložila rušenje terese, ali je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS poništilo ovo rješenje.

I investitor banjalučkog "Kajaka" se dva puta žalio istom Ministarstvu, da bi nakon "prepucavanja" sa Stanivukovićem, a u odgovoru na njegove optužbe iz Ministarstva saopštili da u rješenju gradske inspekcije stoji da žalba ne odlaže izvršenje, te da ukoliko je gradonačelnik toliko siguran da je rušenje tog objekta zakonito da to i uradi, odnosno da sruši objekat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije