Napeto kod Kajak terase: Veliki broj građana očekuje rasplet

3
Radiosarajevo.ba
Napeto kod Kajak terase: Veliki broj građana očekuje rasplet
FOTO: Screenshot / Stanivuković ispred restorana Kajak

Imamo one koji se bore protiv kriminala i one koji brane kriminal, rekao je večeras gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, na mjestu objekta Kajak terasa, preko puta kojeg je najavio izgradnju parka, koji će, prema njegovim riječima, biti simbol borbe protiv korupcije.

Večerašnjem događaju u Banjoj Luci prisustvuje veliki broj građana koji podržavaju Stanivukovića.

No, okupili su se i oni koji se protive njegovim ciljevima.

"Svaka borba ima svoj otpor. Poslao Mile svoje radnike da ga brane, ako je toliko hrabar što nije došao kao ja", dodao je Stanivuković, nakon čega je pozvao policiju da djeluje.

Prema riječima brojnih okupljenih, ali i gradonačelnika Stanivukovića, ovom otporu se protive aktivisti SNSD-a, koji su stali ispred bagera.

"Zagrijavamo bagere za konačni čin. Rušenjem Kajaka gradfimo temelje pravne države, snažnije od bilo kog pojedinca", napisao je Stanivuković ranije na svom Facebook profilu i pustio livestream.

Na mjesto na kojem je u planu izgradnja parka, dovozen je jedan bager.

Stanivuković je poručio da je volja naroda opet pobijedila.Podsjetimo, gradonačelnik Banja Luke Draško

Stanivuković doveo je večeras bagere pred restoran "Kajak", koji je u vlasništvu Dodikovog kuma Mile Radišića.

„Zamislite da u centru Banjaluke godinama stoji kompletna terasa, sa svim popratnim objektima, skladištima, terasama, tendama i šankovima koja je potpuno nelegalna i to godinama. To niko godinama nije vidio, ni naša inspekcija ni ova ni ova. To je sramotno. Pogledajte u kakvoj mi državi živimo. Želimo da rušimo temelje privatne države“, poručio je Stanivuković novinarima u Banjoj Luci.

Pogledajte šta se sve dešavalo večeras u Banjoj Luci ispred restorana Kajak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije