Stanivuković doveo narod pred restoran Kajak da zagrije bagere za rušenje

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković doveo narod pred restoran Kajak da zagrije bagere za rušenje
FOTO: Screenshot / Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković doveo je večeras bagere pred restoran "Kajak", koji je u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića.

„Zamislite da u centru Banjaluke godinama stoji kompletna terasa, sa svim popratnim objektima, skladištima, terasama, tendama i šankovima koja je potpuno nelegalna i to godinama. To niko godinama nije vidio, ni naša inspekcija ni ova ni ova. To je sramotno. Pogledajte u kakvoj mi državi živimo. Želimo da rušimo temelje privatne države“, poručio je Stanivuković novinarima u Banjoj Luci.

"Zagrijavamo bagere za konačni čin. Rušenjem Kajaka gradfimo temelje pravne države, snažnije od bilo kog pojedinca", napisao je Stanivuković na svom Facebook profilu.

Naglasio je da neće odustati od borbe protiv “privatne države”, govoreći da je upravo “Kajak terasa” simbol te borbe.

Tu su i pripadnici MUP-a RS, a sve prolazi trenutno bez incidenta.

Najavio da će podići krivičnu prijavu protiv inspektorata RS.

Oni kažu da će kršiti zakon na silu da odbrane Kajak terasu. Pošto smo svjesni da postoji jedna takva namjera, da brane ovaj objekat po svaku cijenu, moraćemo tako djelovati”, rekao je Stanivuković.

Pogledajte UŽIVO šta se dešava ispred restorana "Kajak":

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije