Počela vakcinacija migranata u prihvatnom centru Ušivak

1
Radiosarajevo.ba
Počela vakcinacija migranata u prihvatnom centru Ušivak
Foto: Vlada KS-a / Vakcinacija migranata u prihvatnom centru Ušivak

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i mobilni tim za vakcinaciju u KS-u, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, organizirali su danas vakcinaciju protiv koronavirusa izbjeglica, migranata i tražilaca azila koji borave u privremenom prihvatnom centru Ušivak u Hadžićima.

Na ovaj način, danas je vakcinisano oko 100 pripadnika ove populacije koja boravi na području Kantona Sarajevo.

Ministarstvo zdravstva i mobilni tim za vakcinaciju, planirali su nastavak vakcinacije za sutra, 30. septembra, kada je previđeno da u privremenom prihvatnom centru Blažuj bude vakcinisano oko 300 migranata. 

FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH

FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH

Vakcinacija migranata u prihvatnom centru Ušivak - undefined

Foto: Vlada KS-a: Vakcinacija migranata u prihvatnom centru Ušivak

Vrijedi napomenuti i to da Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS informišu javnost da se punkt za vakcinaciju na Zetri zatvara 1. novembra ove godine.

U isto vrijeme, naglašavaju kako će se proces vakcinacije nastaviti neometano provoditi na punktovima organiziranim pri domovima zdravlja.

Svi koji imaju termin revakcinacije do navedenog datuma pozivaju se da dođu u Zetru, u skladu sa uputstvom proizvodača vakcine koju su primili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije