Počela sjednica Vijeća ministara BiH: Evo ko nije došao

2
Fena
Počela sjednica Vijeća ministara BiH: Evo ko nije došao
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sjednica Vijeća ministara

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je bila zakazana za 29. juli, ali je tada odgođena po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, počela je danas.

Sjednica je tada odgođena jer je Narodna skupština RS donijela odluku da članovi stranaka iz RS-a u institucijama BiH ne učestvuju u donošenju odluka u tim institucijama.

Kako prenose mediji, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da će on i ministri iz RS-a učestvovati u radu Vijeća ministara i donositi samo one odluke koje se tiču zaštite zdravlja građana RS-a, kao i one koje mogu da ugroze finansijsku i materijalnu poziciju ljudi zaposlenih u institucijama BiH.

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

Vijeće ministara BiH bi danas, između ostalog, trebalo da razmatra Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., sa Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi BiH 2021., čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

Današnjoj sjednici ne prisustvuju ministri Vojin Mitrović, Sifet Podžić i Selmo Cikotić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije