Počela sjednica Senata UNSA: Ostaje li Sebija Izetbegović bez zvanja redovne profesorice?

7
Radiosarajevo.ba
Počela sjednica Senata UNSA: Ostaje li Sebija Izetbegović bez zvanja redovne profesorice?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Senata UNSA

U Sarajevu je počela redovna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu u prostorijama Rektorata.

Članovi Senata odlučuju o tome da li će Sebiji Izetbegović biti oduzeto zvanje profesorice na katedri za "Ginekologiju i akušerstvo" na Medicinskom fakultetu, nakon što je donijeta odluka da joj se poništi zvanje magistra. 

Sebija Izetbegović je Odlukom Senata UNSA od 2014. godine stekla status redovne profesorice za oblast "Ginekologija i akušerstvo" na Medicinskom fakultetu.

Teška nesreća na M-17: Poginula žena, saobraćaj obustavljen u potpunosti

Teška nesreća na M-17: Poginula žena, saobraćaj obustavljen u potpunosti

Podsjetimo, inspektori su prošle sedmice ušli na Medicinski fakultet u Sarajevu po prijavi da se poništi doktorat prof. dr. Izetbegović. Inspekciji je 15. marta stigla prijava za poništenje diplome.

Senat UNSA je 6. marta poništio akademsko zvanje magistra nauke Sebiji Izetbegović na vanrednoj sjednici.

Prof. dr. Sebija Izetbegović se zatim oglasila na društvenim mrežama i umjesto diplome magistra nauka, objavila odgovor iz Medicinskog fakulteta, Uvjerenje iz 1996. te poruku:

"Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je fakultet nije odštampao niti ih pozvao da je preuzmu. Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma", napisala je Sebija Izetbegović.

Izetbegović je objavila još i faksimil uvjerenja iz juna 1996. godine koji precizira kako je ona položila sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz osnovi Medicinskih istraživanja - Eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije