Počela sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, prva od januara

Fena
Počela sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, prva od januara
Počela je sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, prva od januara.

U najavljenom dnevnom redu su mnogi zakoni, neki od njih predloženi po skraćenom postupku.

To su Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima.

U redovnoj proceduri su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, Nacrt zakona o dugu, zaduživanju i garancijama te Nacrt zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o elektronskom potpisu.

Delegati treba da razmotre i Nacrt zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, odluku o utvrđivanju privremenih smjernica Politike za provođenje energijske efikasnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine, Informaciju o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole za izgradnju Bloka 7- 450 MW u Termoelektrani Tuzla, kao i mnoge druge akte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije