Počela predizborna kampanja: NiP počeo sa predstavljanjem svojih kandidata u Bihaću

2
M. B.
Počela predizborna kampanja: NiP počeo sa predstavljanjem svojih kandidata u Bihaću
Foto: Screenshot/Facebook / Predizborni skup Naroda i Pravde

Stranka Narod i Pravda je svoje otvaranje kampanje počela u Bihaću. 

Prisutni su bili brojni članovi i funkcioneri iz ove stranke. Ministrica obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Naida Hota Muminović, Aljoša Čampara, Admir KaticaDenis Zvizdić i Elvedin Okerić. Prisutan je veliki broj ljudi koji su članovi i simpatizeri ove stranke, a može se primijetiti da je na skupu i veliki broj djece.

Skup je počeo himnom BiH i učenjem el-fatihe za sve stradale u odbrambeno oslobodilačkom ratu. Poslije toga slijedi izborna himna NiP-a.

U Doboju pravi "lightshow" uz grmljavinsko nevrijeme: Objavljene spektakularne fotografije

U Doboju pravi "lightshow" uz grmljavinsko nevrijeme: Objavljene spektakularne fotografije

Kemal Hrnjić je prvi koji se obratio prisutnima kao domaćin.

"Uvaženo rukovodstvo, pozdravljam vas sve u ime gradskog rukovodstva. Želim se zahvaliti predsjedniku Konakoviću i svima koji su zaslužni da krenemo u kampanju iz ovakve atmosfere. Ovo je divna poruka za Bišćane i Bišćanke i znak da je ovo nova politika za ovaj kanton.

Svjedoci smo da je ova vlast puno naklonjenija prema USK. Uskoro počinju novi projekti za grad Bihać uključujući i aerodrom Bihać. U ovome smo svi zajedno uključujući stranke trojke i zajedno iz Bihaća. Najglasni borac je bio Halil Bajramović u parlamentu FBiH. Za prvi dan želim istaknuti da sam se kandidovao za ovaj grad i da sam otišao u Sarajevo da pomognem ovom gradu. Naša lista broji kredibilne kandidate što uključuje 40 posto žena i 40 posto muškaraca.

Zastupljeni su svi konstitutivni narodi i svi su dokazani stručnjaci u svojim branšama. Najbolji dio liste predstavljaju mlade žene i majke. Naša vizija je urbaniziran moderan i uredan grad Bihać. NiP kuca za ovaj grad i svi idemo u ovu kampanju za grad Bihać i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu."

Drugi govornik je Elvedin Sedić gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika grada Bihaća

"Zahvaljujem se svima koji su došli i pozdravljam predsjednika Konakovića i čitavom rukovodstvu jer su djelima pokazali ono što su drugi samo pričali, a to je da im je stalo do svakog dijela Bih uključujući i Krajinu. Ja im se zahvaljujem kao neko koje dugo u politici i samim time znam kako je to. Mnogi prije njih su bili Sarajevocentrični, ali ova vlada nije takva. Zahvaljujem se gradskim vijećnicima grada Bihaća koji su se borili i dali mi podršku u prošloj utrci, a ubjeđen sam da ćemo i ovaj put biti pobjednici i sretan sam što opet zajedno idemo u istu bitku.

"Bihać je grad heroj koji je mnogo puta pokazao šta znači stati na bedem domovine i bio je uvijek otvoren za sve goste, a znao je otjerati one koji nisu toliko dobronamjerni. Mi moramo biti puno glasniji prema centru države kako bi mogli realizirati planirane projekte, a to u ovoj vladi imamo. Ti projekti podrazumijevaju aerodrom Bihać, magistralne i brze ceste. Mnogo smo toga uradili, ali nas čeka puno posla."

Zahvaljujem se na podršci ovoj vladi sa premijerom Nikšićem na čelu. Prije dvije godine smo ušli u ovu avanturu sa projektima koje smo zajedno osmislili i napominjem da je godinu ipo malo vremena da se naprave neke značajne stvari. Neke projekte smo već završili, neke započeli, a u mandatu koji ćemo osvojiti ćemo započeto završiti i početi novo.

"Bilo je mnogo onih koji su podapinjali noge, ali smo i njima pokazali da vodimo politiku konsenzusa i to je rezultiralo da ovaj grad učinimo boljim mjestom za život. Ja sam pokazao da sam čovjek koji ujedinjuje ljude i siguran sam da sa NiP-om i Pomakom možemo učiniti velike stvari. Hvala svima i uživajte u boravku u Bihaću".

Poslije obraćanja krenulo je predstavljanje izbornih listi. Broj jedan je iz Kantona Sarajevo Amar Dovadžija koji je kandidat za načelnika općine Ilijaš.

Sljedeći kandidat je Tarik Šečić koji je kandidat za načelnika općine Travnik. Poslije Šečića, na binu je izašao kandidat za načelnika općine Kalesija Mujo Mujkić. Idući kandidat dolazi iz Tuzlanskog kantona kandidat za gradonačelnika grada Živinice Asim Aljić.

Bogatu političku karijeru ima Mirnes Fatić kandidat za gradonačelnika grada Visoko. Bogato radno iskustvo iz ZDK dolazi Fahrudin Brkić kandidat za načelnika općine Vareš. Sadržajnu karijeru u policijskim poslovima u Sarajevu je Enes Kadić, kandidat za načelnika općine Hadžići.

Bivši komandant brigade koja je branila Goražde u agresiji na BiH je Salko Osmanspahić kandidat za načelnika općine Foča. Naredni kandidat je Senad Čeljo koji ima bogatu pravnu karijeru, kandidat za gradonačelnika Goražda.

Kandidat za načelnika općine Ključ je Azhar Serić.

Poslije ovoga se obratio Adnan Bijelić koji poznaje dobro strane jezike, aktuelni gradonačelnika Srebrenika. "Ja ću iskoristiti priliku da pozdravim rukovodstvo NiP, građane i građanke Bihaća, Krajine i ostale građane BiH. Morao sam se pripremiti i govoriti sa papira jer smo ograničeni vremenom. Vrijednosti naše stranke prenosim u naše građane i time stvaram uslove za bolje temlje života u Srebrenika što želimo primijeniti u svakom gradu i svakoj općini. Moj, a i naš prvi princip je transparetnost između nivoa vlasti i građana.

Svaki novčić je javan i na taj način želimo graditi povjerenje između naroda i vlasti. Uvjeren sam da ćemo zajedno savladati sve prepreke. Pravda je često kamen spoticanja. Nažalost ne vidim sve ljude u publici i mi smo svjesni posljedica transparentnog rada i mnogi nas napadaju zbog toga, ali isti ti napadi će nas ojačati i neće biti privilegovanih na osnovu bilo čega. Nastavit ćemo transparentan rad između svih nivoa i graditi povjerenje. Naša politika nije usredotočena na kratkoročne ciljeve. Zalažemo se za temeljite promjene u obrazovanju zdravstvu i moramo ponuditi bolje svojim građanima u cijeloj BiH.

Moramo im stvoriti ambijent za bolja radna mjesta, moramo ih poticati na osnivanje porodica gdje god bili. Neću vam davati prazna obećanja, u svojoj kampanju sam ušao sa obećanjem da ću raditi najbolje što znam. Gdje god smo imali priliku da odlučujemo promjene su već vidljive, porodice imaju snabdijevanje, besplatne udžbenike, porodice boraca nisu zaboravljene. Ne govorimo mnogo već radimo i želimo bolju budućnost da gradimo zajedno kako i glasi slogan pred ove izbore. Ne zaboravite samo zajedno možemo bolje", govori Bijedić.

Bili su prisutni kandidati koji nisu članovi NiP-a, a to je Ramiz Hueremagić kandidat za gradonačelnika grada Cazina, Boro Horvat koji je kandidat za načelnika općine Velika Kladuša i Haris Mešić, kandidat za načelnika općine Bosanski Petrovac.

Sve informacije o predizbornoj kampanji pratite OVDJE.

/ Anketa

Da li ćete glasati na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije